INDKØBSKURV

RAFTEHEGN

GRANRAFTER MED BARK

Raftehegnet er en klassiker inden for hegn. Det er et naturligt, solidt og smukt hegn. En rafte i traditionel forstand er en granrafte med bark. Det er en meget stærk og holdbar træsort. Dets indhold af garvesyre og beskyttende bistoffer gør træet naturligt modstandsdygtigt overfor svamp, råd og insektangreb. Samtidig har veddet en lukket struktur, så fugt og vand ikke kan trænge ind.

 

raftehegn
Hvis du vælger et hegn af rafter med bark, får du et hegn med et rustikt og smukt udseende, der vil ældes naturligt og med patina. Det er det tætteste man kommer på et ægte naturhegn.

 

 

Se de gode priser på raftehegn.VEDLIGEHOLDELSE :

Et raftehegn kan tåle at stå ubehandlet, eventuelt med endetræsforsegling af rafterne. Som alt andet træ vil det dog vejrgrånes i løbet af en årrække. Det kan vedligeholdes med træolie beregnet til udendørs brug (indeholdende fungicider), eller det kan males eller behandles med træbeskyttelse, så hegnet harmonerer med husets øvrige træværk.

 

LÆRKERAFTER

laerkerafter
Lærk har et højt indhold af harpiks (op til 16 % mod fyrs 5 %). Det giver en naturlig beskyttelse af kerneveddet samtidig med, at andelen af kerneved i lærk er meget stor. Før i tiden var lærk på grund af træsortens kvaliteter almindelig til trækonstruktioner til såvel både som bygninger. Efter at have været skubbet ud i glemslen af moderne teknikker i en årrække, har lærk i de senere år fået en renæssance som et godt alternativ til både eksotisk og trykimprægneret træ.

 

Se de gode priser på lærkerafter.

 

 

VEDLIGEHOLDELSE :

Lærk kan tåle at stå ubehandlet eventuelt med endetræsforsegling af rafterne. Som alt andet træ vejrgrånes lærk dog i løbet af en årrække. Lærkens naturlige farve, som er smukt gylden, kan bevares i nogle år, hvis træet vedligeholdes med træolie beregnet til udendørs brug, dvs den skal indeholde fungicider. Rafterne kan også males eller behandles med træbeskyttelse, så hegnet harmonerer med husets øvrige træværk.


MILJØVENLIGHED :

Lærk er naturtræ, og et hegn af lærkerafter er derfor et meget miljøvenligt hegn.

 

TRYKIMPRÆGNEREDE RAFTER


trykimprgnr rafter
Cylinderdrejede rafter af trykimprægneret fyrretræ har stor holdbarhed. Trykimprægneret træ har været igennem en imprægneringsproces, som gør materialet mere modstandsdygtigt overfor råd, svamp og insektangreb og har igennem mange år vist sin holdbarhed i det danske klima.

 

 

Se de gode priser på trykimprægnerede rafter.

 

 

 VEDLIGEHOLDELSE :


Vælger man et hegn af trykimprægnerede rafter får man et solidt og vedligeholdelsesfrit hegn med stor holdbarhed. Hegnet kan naturligvis også males eller behandles med træbeskyttelse, så det harmonerer med husets øvrige træværk.


MILJØVENLIGHED :


Alle vores trykimprægnerede fyrrerafter er mærket efter NTR’s standard (Nordisk Træbeskyttelses Råd), som garanterer, at træet er imprægneret korrekt med størst mulig hensyntagen til holdbarhed og miljø. Trykimprægneringen er udført i henhold til NTR klasse AB, som gælder for imprægneret træ til beklædninger og hegn uden jordkontakt.