INDKØBSKURV

BRÆDDEHEGN

TRYKIMPRÆGNERET BRÆDDEHEGN

Trykimprægneret bræddehegn er et traditionelt hegn som mange er vokset op med og har et neutralt udseende med mulighed for at blive malet i den ønskede farve nemt og hurtigt. Bræddehegn er et meget solidt og holdbart hegn af trykimprægneret fyrretræ, der har en levetid på 15-20 år. Selvom trykimprægneret bræddehegn ikke behøver yderligere vedligeholdelse, foretrækker nogle kunder at behandle træet med et farvet konserveringsmiddel for at øge holdbarheden og forlænge hegnets levetid. Men ellers bør man ikke male trykimprægnerede brædder de første par år.

 braeddehegn 01

Trykimprægneret bræddehegn er nemme at vedligeholde, virker lyddæmpende for omgivelserne og kan fås i forskellige varianter og opsætningsmetoder. Bræddehegn kan monteres både vandret og lodret. Vælger du bræddehegn, kan du være sikker på, at du får et solidt hegn med garanteret holdbarhed i mange år. Bestiller du dit nye bræddehegn hos DKhegn, kan vi montere hegnet for dig.

Hver sektion indeholder:

• 19mm x 100mm trykimprægneret fyr brædder
• 100mm x 100mm trykimprægneret fyr stolper

Farve : grøn imprægneret
Højder : fra 90cm til 220cm

Vores servicemedarbejdere står altid til rådighed, og kan hjælpe dig med både rådgivning og vejledning, så hvis du har konkrete forespørgsler eller generelle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

 braeddehegn 02

FORDELE VED ANVENDELSE AF TRYKIMPRÆGNERET TRÆ

Som byggemateriale giver trykimprægneret træ flere unikke fordele i forhold til naturligt træ, såvel som andre byggeprodukter.
På denne side kan du finde alle oplysninger relateret til trykimprægneret træ, som byggemateriale til dit næste hegn projekt.


braeddehegn 03


braeddehegn 04

Hvad er træimprægnering ?

Imprægnering eller trykimprægnering refererer til en proces, hvor kemikalier indføres i træmateriale for at øge træets holdbarhed og for at øge træets modstandsdygtighed over for biologisk nedbrydning, såsom svampe eller insekter.

Hvor giftigt er trykimprægneret træ ?

Imprægneret træ er behandlet med træbeskyttelsesmidler, kemikalier indeholder kreosot, arsen, kobber, krom, bor, tin og en række organiske stoffer. Selvom trykimprægneret træ ikke er farligt at røre ved, anbefales det, at trykimprægneret træ overfladebehandles ved brug, hvor børn kan komme i berøring med træet.

Hvor lang tid holder trykimprægneret træ ?

Trykimprægneret træ har en udendørs levetid på ca. 20-25 år.

Hvor lang tid holder trykimprægneret træ i jorden ?

Træ i jord skal være imprægneret til NTR klasse A for at opnå tilstrækkelig holdbarhed. Træ, som er imprægneret til NTR klasse AB er uegnet til brug i jord, idet holdbarheden vil være under 10 år.

Hvordan kan man se om træ er trykimprægneret ?

Køb trykimprægneret træ, der er mærket med NTR-mærke ( Nordisk Træbeskyttelses Råds mærke) eller de europæiske standarder DS/EN. Mærkerne sikrer, at imprægneringen forlænger træets levetid, og er til mindst mulig fare for forbrugeren og miljøet.

Hvad betyder NTR ?

NTR er en nordisk mærkning, der stiller krav til imprægnering og miljøet. NTR står for Nordisk Træbeskyttelses Råd.
Trykimprægneret træ fremstilles I forskellige klasse i henhold til NTR :
•  AB ( uden jordkontakt )
•  A ( i jordkontakt, f.eks. stolper i jord )
•  Gran ( anvendes til skalimprægnerede granbrædder, der ikke er i kontakt med jord )
•  M ( træ i salt havvand )

Hvordan behandler man trykimprægneret træ ?

Trykimprægneret træ kan behandles med et transparent træbeskyttelsesmiddel eller en træolie.

Kan imprægneret træ males ?

Selvom det ikke er nødvendigt, er der mange gode grunde til at male trykimprægneret træ. Trykimprægneret træ kan males med både transparent og heldækkende vand- og oliebaseret maling.

Kan man skifte farve på trykimprægneret træ ?

Man kan sagtens ændre farven på trykimprægneret træ ved at male det. Ønsker du at bevare træets udseende og strukturen, kan du i stedet behandle det med en transparent træbeskyttelse eller en træolie.

Kan man male trykimprægneret træ med det samme ?

Trykimprægneret træ skal være helt tørt, før du maler det. Kemikalier, der er brugt til træimprægnering, skal være helt fordampet. For at træet er tørt nok, skal det helst have tørret i 1-2 år efter imprægneringen.

________________________________________________________________

Trykimprægneret træ er et alsidigt og praktisk byggemateriale til at bygge et solidt hegn til din have. Med dens modstandsdygtighed over for vand, svampevækst og insektangreb kan du være sikker på, at alt, der bygges med det, er ekstremt holdbart og holder i mange år med minimal vedligeholdelse.